Продължавайки да използвате този уебсайт, Вие се съгласявате с Политиката за употреба на „бисквитки“

Защита на личните данни

Информация за компанията, обработваща Вашите лични данни:

  • Наименование: „ТАЙМ БОКС“ ЕООД
  • ЕИК: 203436122
  • Седалище и адрес на управление: гр. Велико Търново, ул. Толедо 4, ет. 9, ап. 37
  • Адрес за кореспонденция: гр. Велико Търново, ул. Толедо 4, ет. 9, ап. 37
  • Телефон за връзка: 088 45 98 423
  • E-mail: Office@Timebox.bg
  • Website: www.timebox.bg


Информация за компетентния орган, осъществяващ надзор за защита на личните данни:

  • Комисия за защита на личните данни
  • Адрес: гр. София, ул. Проф. Цветан Лазаров 2
  • Телефон за връзка: 02 915 3518
  • Website: www.cpdp.bg


1.Съхраняване и обработване на Вашите лични данни:


Админстраторите на www.timebox.bg съхраняват и обработват личните данни на своите клиенти във връзка с използването на онлайн магазина и сключване на договори с компанията на основание чл.6, ал. 1, Регламент (ЕС) 2016/679 (GDPR) и на някое от следните основания:

  • Вашето изрично съгласие, дадено като клиент и потребител на онлайн магазина.
  • Изпълнение на работните задължения на администраторите, свързани с Ваш договор
  • Законовите задължения, касаещи спазването им от администраторите и клиентите
  • За легитимните интереси на администраторите или трета страна по договора
  • Информационният протокол, който получават администраторите на www.timebox.bg, при посещение на уеб страницата от потребителите включва IP-адрес, дата, продължителност на достъпа в страницата, запитвания от потребителя, количество прехвърлени данни, гео локация, информация за операционната система и браузъра, ползвани от потребителя, както и името на уеб страницата, в случаите, в които е препратка към онлайн магазина www.timebox.bg

 

2. Срок на съхранение на личните данни


Администраторите на www.timebox.bg съхраняват предоставените лични данни във връзка с направени онлайн поръчки на своите клиенти за срок от 5 години. Срокът има за цел да защити правните интереси на онлайн магазина www.timebox.bg при съдебни или административни спорове с потребителите, а счетоводните документи се съхраняват в законоустановения срок. Ако се налага удължаване на срока за съхранение на лични данни на потребител, свързани с легитимните интереси на администраторите или друго, то потребителят ще бъде уведомен.

 

3. Какви лични данни събираме от потребителите?

  • При създаване на нов профил в онлайн магазина, за идентифициране и достъп до него – име, фамилия, пол, e-mail адрес, парола.
  • При поръчка и/или договор за доставка на продукти от онлайн магазина – име, фамилия,e-mail адрес, телефон за връзка, държава, град, адрес за доставка, пощенски код, пол.
  • При издаването на фактура – имена, адрес за фактура, адрес за доставка, e-mail адрес, използвано платежно средство, сума, продукт/и, дата. Съгласно нормативната уредба е възможно изискването и на лични данни, кoгато това е необходимо.


4. “Бисквитки“ и други социални плъгини


4.1. Какво е “Бисквитка?“Бисквитката” (cookie) представлява малък текстови файл. Сайтовете, които посещавате онлайн, прехвърлят такъв тип файлове и времето, през което те ще бъдат съхранявани на хард диска на потребителите, зависи от типа „бисквитка”. “Бисквитките" не събират персонална информация за потребителите или такава записана на твърдия диск на компютъра или мобилното им устройство.


4.2. Какво правят “Бисквитките”?

  • запазват предпочитаните настройки на потребителя при ползването на нашия онлайн магазин и осигуряват персонализирано и по-добро уеб съдържание
  • запазване на продуктите, добавени към кошница
  • показват персонализирани реклами, според продуктите или категориите към които потребителят е проявил интерес
  • помагат ни да направим сайта ни по-удобен за ползване и др.


4.3. Защо се използват „бисквитки” (cookies)?

„Бисквитките” се използват, за да съберат анонимна информация за потребителя в онлайн магазина като това ще спомогне да се оптимизира и адаптира съдържанието на уебсайта според неговите предпочитания.


4.4. Колко дълго остават бисквитките на устройството на потребителя?

  • Бисквитки на сесии – този тип „бисквитки” траят до затваряне на браузъра и не се запазват на твърдия диск на устройството.
  • Постоянни бисквитки – този тип „бисквитки” се съхраняват на твърдия диск на потребителя, докато не бъдат изтрити от него или докато не изтече срокът им.


4.5. Управление на “Бисквитките”

Най-популярните уеб браузъри позволяват на потребителите да управляват бисквитките. Потребителите имат възможност да приемат или отхвърлят бисквитките или само част от тях.


4.6. Какви бисквитки използваме ние?

  • Социални плъгини - Facebook, G+ и Twitter;
  • Facebook, G+ Connect - приложения, позволяващи на потребителите да взаимодействат със сайта на Timebox.bg чрез своите профили в съответните мрежи. По този начин се улеснява достъпа до сайта ни.
  • Facebook Custom Audience - група от фейсбук потребители, посетили вече нашия сайт. Чрез използването на Facebook Custom Audience ние имаме възможност да им показваме наши реклами във Facebook;
  • e-mail бюлетин - потребителите, записали се за нашия бюлетин предоставят единствено електронната си поща. Timebox.bg си запазва правото с помощта на Google Analytics да използва специфични бисквитки за потребителите, записали се за нашия електронен бюлетин с маркетингови цели. Отписването от нашия електронен бюлетин може да стане по всяко време;
  • Google Adwords Conversion - инструмент, който ни позволява да проследим действията на потребител, кликнал на наша реклама;
  • Google Analytics - нашият сайт използва Google Analytics, услуга за уеб анализ, собственост на Google Inc. ("Google"). Google Analytics използва бисквитки, които се съхраняват на компютъра на потребителя с помощта на които се анализира как той използва сайта ни;
  • Ремаркетинг - използваме ремаркетинг с Google Analytics. Това ни помага да показваме подходящи, персонализирани реклами свързани с интересите на потребителите. Това се постига с помощта на бисквитки, от които потребителят може да се откаже като посети страницата за отказ от реклами на Google.

Чрез натискане на бутона „Приемам” потребителят приема, че е прочел и се съгласява с нашата политика за употреба на „бисквитки”


5. Разкриване на лични данни

  • В конкретни случаи, само когато е необходимо, www.timebox.bg може да разкрива определена лична информация на потребителите пред свои партньори, които са пряко свързани с предлаганите от онлайн магазина продукти. В този случай, www.timebox.bg гарантира защитата на личните данни на своите клиенти от своите стратегически партньори.
  • В случай, когато има установено нарушение на закон, при съдебен процес или възникнал спор, по заявка от обществени или правителствени органи в Република България или извън нея, www.timebox.bg може да разкрие лична информация на потребителите. Ако личните данни са необходими за целите на националната сигурност, правоприлагането и при други проблеми от обществена значимост, то тогава те ще бъдат разкрити.
  • При сливане на компанията, при нейната продажба или реорганизация е възможно прехвърлянето на лична информация на трета страна. Освен това е възможно и разкриване на лични данни с цел защита на своите дейности или потребители, когато са нарушени правилата и общите условия на онлайн магазина.
  • www.timebox.bg не прехвърля данни в трети страни, извън ЕС като правило.

 

6. Защита на лични данни

  • Всички служители на www.timebox.bg са задължени да опазват личните данни на своите клиенти, както и тяхната поверителност. Всички организационни и технически мерки за защитата на личните данни са в сила, а достъпът на служителите на онлайн магазина е ограничен до степен, която позволява извършване на техните работни задължения.
  • Онлайн магазинът www.timebox.bg взима законни предпазни мерки, за да защити личната информация на своите потребители от кражба, загуба, злоупотреба, както и от неоторизиран достъп, промяна или унищожаване.


7. Права на потребителите, свързани с личните им данни


7.1 Ако потребителите са предоставили лични данни на www.timebox.bg, могат по всяко време да:

  • проверяват актуалността и пълнотата на своята лична информация за контакт, когато влезнат в своя профил в онлайн магазина
  • изискат какви лични данни се обработват от www.timebox.bg
  • изискат подходящо коригиране, блокиране или заличаване на лична информация
  • изискат преносимост на данните в структуриран и пригоден за машинно четене формат
  • откажат обработването на лични данни, свързани с електронен бюлетин или други маркетингови комуникации
  • възразят срещу обработването на личните данни, само когато има законови основания за това
  • упражнят правото си „да бъдат забравени“, като за това е необходимо да се свържат от своя личен профил с онлайн магазина или чрез изпращане на мейл до администраторите на онлайн магазина
  • подадат жалба в Комисия за защита на личните данни, ако считат, че техните права за защита на данните са нарушени


7.2 В случай, че потребителят упражни правото си „да бъде забравен“, компанията ще изтрие всички Ваши данни с изключение на:

  • E-Mail, IP адрес (за удостоверяване на правото „да бъде забравен“ потребител)
  • техническа информация за функционирането на онлайн магазина, която няма да бъде свързана с личността на потребителя
  • електронна поща, с която е извършена регистрацията


Корекция на данните

Може да използвате тези линкове, за да обновите данните за Вашия профил:

Сваляне на данни

Може да поискате сваляне на всички данни, които пазим за Вас и използваме, за да подобрим нашите услуги. За целта ни изпратете имейл на office@timebox.bg и ще Ви бъде отговорено в рамките на 2 часа. 


Право да бъда забравен

Използвайте тази опция, ако искате да премахнете всички данни (вкл. и лични) от нашия магазин. Обърнете внимание, че този процес ще изтрие Вашия профил правейки го неизползваем. За целта ни изпратете имейл на office@timebox.bg и ще профилът ще бъде премахнат в рамките на 2 часа.