Маркови часовници Deutsche Uhrenfabrik

DuFa - Deutsche Uhrenfabrik Thüringen


DuFa означава „Deutsche Uhrenfabrik Thüringen“, което означава „немска фабрика за часовници Thüringen“. Основан е през март 1989 г. от Ото Хот, Еккарт Халер и сестра му Дорис Стол-Халер. По време на кварцовата криза през 70-те до средата на 80-те не беше лесно да се създаде нова марка часовници. През годините часовниците DuFa никога не са се утвърдили така, както биха желали основателите му. и те обявиха фалит през 90-те. През 2016 г. правата върху името бяха закупени и духът на DuFa се възроди. Подобно на феникса от пепелта, DuFa отново създава части от времето, както основателите им са го мечтали преди.


Духът на Баухаус днес


Тюринген е град в сърцето на Германия, където можем да намерим известния град Ваймар, родното място на Баухаус. Архитектът Валтер Гропиус основава училището Баухаус във Ваймар през 1919 г., когато Ваймарското саксонско училище за велико херцогство и Ваймарската академия за изящни изкуства се сливат. Минималистичният дизайн на часовниците DuFa съответства на философията на Bauhaus: По-малкото е повече. Днес часовниците DuFa обединяват най-доброто от емблематичните училищни традиции на Bauhaus, подкрепени от безкомпромисни съвременни стандарти в производството и компонентите. С модерна естетика, всяко парче олицетворява философията на движението.


Немски дизайн с японска прецизност


Механичните движения на часовниците DuFa са японски механизми на Miyota. Японското и немското инженерство са известни със своята прецизност и майсторство и имат много общи черти. Самонавиващото се движение на Miyota е стабилно и много надеждно движение, което е добре познато в микромарковата сцена и извън нея. Движението е оборудвано с така наречената „парашокова” шокова система. Лагерите за бижута, които поддържат балансиращото колело, са пружинно натоварени. Със система против удар шоковете на балансиращото колело са защитени от повреда в случай на изпускане на часовника или удряне в нещо твърдо и той ще запази своята точност с течение на времето.

Покажи:
Подреди по:
DuFa Van Der Rohe Chronograph Barcelona DF-9021-01 -40%

DuFa Van Der Rohe Chronograph Barcelona DF-9021-01

Историята може да бъде написана за секунди. Дори на китката. Изкуство само по себе си: в крак с DuF..

680.00 лв. 408.00 лв.