Маркови часовници Festina

Festina Watches - испанска марка с швейцарски корени


Festina е основана през 1902 г. в La Chaux-de-Fonds, Швейцария. Мотото на производителите беше Festina Lente (на латински означава „бързайте бавно“). Марката, каквато я познаваме днес, е закупена през 1984 г. от испанския индустриалец Мигел Родригес. Фестина е най-известна с това, че е официален хронометър на много известни международни състезания, включително Тур дьо Франс, Ла Вуелта и Il Giro d’Italia.


С повече от век опит като производител на висококачествени часовници, дизайните на Festina са вечни, но все пак са се превърнали в тенденция, която следва, отчасти благодарение на забележителната си връзка със света на колоезденето в продължение на повече от 50 години, което е импрегнирало колекцията със спортен спорт дух и предава свързаните с тях универсални емоции като любов, свобода и страст. Часовниците Festina са най-добрият избор за динамични, спортни и стилни мъже и жени, които се радват на всеки момент от живота. Колекцията предлага същия привлекателен и модерен стил, както в началото, и въпреки това успява да комбинира оригинален дизайн с конкурентни цени.


Марката създава и гама от минималистични и вдъхновени от винтидж часовници, идеални за тези, които се радват на традиционния дизайн. Цветовете варират от ярко бяло до наситено синьо (и всичко между тях), с налични кожени и метални каишки. Що се отнася до часовник, на който можете да разчитате, за да проследявате всичко - от часовете на деня до милисекундите на спортните си дейности, не търсете повече от Festina.


Festina Watches и колоезденето - хармонична връзка


Няколко години след като испанецът Мигел Родригес пое Festina, компанията навлезе в професионалния колоездачен бизнес със свой собствен екип по колоездене и през 1998 г. стана официален хронометър за големите европейски велосипедни състезания Tour de France, Giro d'Italia и Vuelta a España. Вдъхновена от света на колоезденето, колекцията Chrono Bike е създадена през 2013 г. за 100-годишнината от Тур дьо Франс.


В детайлите има много любов: назъбеният панел в комбинация със спомагателните циферблати напомня на задвижващо зъбно колело, Super IP черно покритие на рамката придава на модела бърз външен вид и е - точно като тройното покритие от минерално стъкло - изключително устойчив на надраскване. Друг малък технически шедьовър е верижката, която не само прилича на верижни връзки, но е също толкова гъвкава и следователно много удобна за носене по време на спортни дейности. В допълнение към актуалните модели от колекцията Chrono Bike, при нас ще намерите и много други вълнуващи модели - огледайте се и намерете мечтания си часовник от Festina!


Festina впечатлява не само със своя сигурен инстинкт за добър дизайн, но и с разнообразието от своите модели часовници за жени и мъже. Отличителната спортност е представена тук, както и вечната елегантност.


Покажи:
Подреди по:
Festina Acier Classic Slim F16745/2 -33%

Festina Acier Classic Slim F16745/2

Елегантният часовник FESTINA F16745/2 е идеалният аксесоар за ежедневния ви стил. Майсторски завърше..

193.00 лв. 129.00 лв.

Festina Boyfriend Multi-Function F16813/1 -32%

Festina Boyfriend Multi-Function F16813/1

Анонсираме един страхотен нов модел с опростен и изключително елегантен дизайн. Всички фактори се к..

279.00 лв. 190.00 лв.

Festina Extra Retro F20248/1

Макар и цифрово съвършени с точност до десета от секундата, линиите FESTINA Classic показват изящест..

332.00 лв. 166.00 лв.