Маркови часовници Thomas Earnshaw

Изключителното внимание към детайлите е една от основните характеристики на часовниците Thomas Earnshaw и именно присъщият дизайн прави марката толкова популярна. Вдъхновен от работата си с морски хронометри, легендарният производител на часовници Thomas Earnshaw разработи марка, която се стреми към съвършенство и надеждност във всяко произведение, което създава. Роден в Манчестър, Англия през 1749 г., той е известен с работата си по усъвършенстване и подобряване на морските хронометри на епохата.


Именно тези морски хронометри са от решаващо значение за пътуванията, предприети от лодките в Кралския Британски Флот, докато те обикалят земното кълбо по време на златната ера в английската история на науката и изследванията. Хронометър №. 506 се изпозва от HMS Бийгъл, с който пътува Чарлз Дарвин на пътешествие по света, за да осъществи епохалното му изследване на еволюцията „За произхода на видовете“ Всяка колекция е кръстена на емблематичен изследовател, местоположение или кораб, който перфектно олицетворява ценностите на Томас Ерншоу: смелост да надхвърлим очакваното.


Известен с работата си с морски хронометри, Earnshaw също прие предизвикателството да разработи часовници за използване в обсерватории като тези в Гринуич и Арма, а примери за изящната му работа могат да се видят в музеи и аукционни къщи по целия свят. Именно този пионерски дух за усъвършенстване на науката на хорологията, съчетан с стремеж към върхови постижения в майсторството, е в основата на часовника Earnshaw, който е достъпен както за ценителите на часовниците, така и за ентусиастите.


С носталгия по златната ера на елегантност и часовникарство, Earnshaw се стремят да надхвърлят очакваното и да дефинират новата класика. Часовниците на Thomas Earnshaw са проектирани да бъдат различни. Черпейки вдъхновение от миналото, с уникална, вдъхновена от естетиката, за разлика от никоя друга марка, всеки часовник демонстрира фино майсторство и фантастични техники на часовникарството на справедлива цена. 

Няма налични продукти.