Timebox.bg използва “бисквитки“

Съвети при избор на мъжки часовник

Публикувано от Timebox Team 05/11/2018 0 Коментари Мъжки часовници,

Какво е часовникът за един мъж?

 

Няма да бъде преувеличено ако кажем, че емоцията, която този аксесоар създава у мъжа, е същата каквато любимите перли или обувки създават у дамите. Това е вълнуващо преживяване каквото може да породи само емоцията на предмет с почти сакрално значение за своя притежател.

 

Мъжки часовник за подарък

 

Часовникът много често е най-скъпата и представителна лична вещ, която мъжът носи постоянно със себе си и винаги може да покаже с гордост. Луксът да измерваш времето качествено и красиво не се свежда само до финансови възможности, но и до способност да се избере наистина най-доброто за всеки мъж, за всеки конкретен темперамент, вкус, лични предпочитания. И то да пасне идеално.

В какъв стил, от коя марка, до каква сума да бъде часовникът - има отговори на всички тези въпроси и те трябва да бъдат намерени.

 

Разгледайте нашата специално подбрана колекция с дизайнерски часовници за изискани господа:

Мъжки часовници от Timebox.bg

 

Определяне на ценовия диапазон за покупка на часовник

 

Каква сума трябва да се предвиди за покупка на един хубав часовник е въпрос с много условности. Съществува разбиране, че часовникът трябва да е съизмерим с месечните приходи на своя притежател.

 

Луксозен часовник

 

Всъщност най-правилното е, че трябва да бъде в съответствие със социалния статус на човека, който го притежава. Не бива да се забравя, че нискостойностните и принадлежащи към кича вещи веднага личат и правят лошо първо впечатление.

 

Стилът на часовника

 

Стилът на часовника трябва да отговаря на стила на своя собственик. Затова най-напред определете стила си. Официален аутфит е бизнес облеклото. То отговаря на семпла и строга визия, която всява респект. Подходящият избор е класически модел часовник с три стрелки.

 

Ако леко небрежният кежуъл стил е по-близо до предпочитанията на един мъж, тогава ключът към доброто съчетание с модел часовник е семплия и изчистен вид,  с който се характеризират спортните часовници. Важни трябва да остават характеристиките на часовника, с които компромис не е добре да се прави.

 

Марката на часовника

 

Тъй като часовниците са луксозни стоки, съществува йерархия, в която всяка марка часовници стои на определено място и по нея се определя кой часовник е по-луксозен и кой на каква стойност е. Всички класации обаче са условни и това трябва да се има предвид, когато се търси такава информация.

 

Мъжки часовник Фосил

 

Има основни параметри при този аксесоар, които са по-достоверен способ за определяне на стойността. Те са свързани с престижа, който марката има, дизайна, външния вид, стилът, на който отговаря и стабилността на цената във времето. Техническите възможности и рекламните кампании, които брандовете правят, също оказват влияние при определяне на престижа на дадена марка.

 

Часовниковият механизъм - основен елемент на часовника
 

Можем да кажем, че механизмът е сърцето на всеки часовник. Най-важният елемент, който определя функциите на часовника. Изработката му определя точността, с която мери времето. В средния клас японската марка Seiko дава най-добрите предложения. Също така Emporio Armani, Hugo Boss & Jaques Lemans са много атрактивни като съотношение между цена и качество. В най-високият клас се отличават Audemars Piguet, Patek Philippe, Rolex, Omega.

 

Изборът на часовник е съизмерим с избора на автомобил или жилище, нещо, което мъжът не прави често. Затова трябва да пристъпи към него със сърце и разум. Само така ще направи инвестиция, която е устойчива не само на времето, но и на инфлацията.

Оставете коментар