Най-Добрите Марки Швейцарски Часовници (ТОП 10)

Публикувано от Timebox 10/08/2023 0 Коментари Полезна информация,

Ако търсите висококачествен часовник, швейцарското производство е правилният избор. Швейцарските часовници обикновено са известни с изключително скъпия си луксозен характер, с най-високо качество на изработка и впечатляващи механизми. Знаете ли обаче, че има швейцарски марки, които предлагат достъпни цени, като същевременно запазват високо качество?

 

Raymond Weil

 

Raymond Weil е една от последните независими марки в света, останали в швейцарската часовникарска индустрия. Компанията е основана през 1976 г. в Женева. Създадена е от Реймънд Вайл и през цялото време остава семейна компания. За съжаление Реймънд Вайл почина през 2014 г., а компанията се управлява от двамата му синове и доведения му син. Марката предлага голям избор от швейцарски часовници с уникални форми и на достъпни цени, като дава на взискателните клиенти голямо разнообразие от възможности за избор. Raymond Weil е известна с отличното си качество и надеждните си часовници. 

 

Bulova

 

Bulova стартира през 1875 г. с водещ магазин в Манхатън. Оттогава се е превърнала в една от най-старите марки часовници в световен мащаб. Компанията е позната с това, че използва само най-качествените материали. Едно от най-хубавите неща при Bulova е, че предлагат избор от часовници на различни цени, което означава, че често има нещо достъпно за всеки.

 

Longines

 

Longines произвежда швейцарски часовници още от основаването си през 1832 г. от Огюст Агаси. Седалището ѝ се намира в Сен-Имиер, Швейцария. В момента компанията Longines е собственост на Swatch Group. Longines са вероятно най-известни с гамата си часовници в стил "Авиатор". Интересен факт е, че логото на компанията, крилатия пясъчен часовник, е най-старата регистрирана часовникарска търговска марка.

 

Longines watch

 

TAG

 

TAG Heuer непрекъснато прави революции в часовникарството, още откакто е основана от Едуард Хойер през 1860 г., когато той е едва 20-годишен. Селекцията им от часовници и хронографи предлага изключително качество и надеждност. TAG Heuer си създаде име, предлагайки неустоими и луксозни часовници, които внушават усещане за сила. Часовниците TAG Heuer са тясно свързани със света на автомобилните състезания. Ако се интересувате от яхтинг или сърф, то тяхната колекция с водоустойчиви часовници  до 500 метра ще бъде идеална за вас и горещо ви препоръчваме да я разгледате.

 

Victorinox Swiss Army

 

Victorinox може и да са известни със своите швейцарски ножчета, но те произвеждат и някои наистина зашеметяващи луксозни часовници. Създаването на емблематичния им швейцарски армейски нож през 1897 г., разработен от Карл Елзенер, дава на компанията солидна основа, за да достигне нивото, на което е днес. Техните часовници спазват всички основни принципи на марката като качество, елегантност и ефективност. Хубаво е да знаете, че всеки часовник Victorinox Swiss Army е преминал през строг тест за контрол на качеството с повече от 100 проверки, преди да стигне до вас. Техните часовници са не само висококачествени, но и притежават сдържан блясък с класически стил и професионализъм. Всички часовници Victorinox Swiss Army са проектирани и произведени в Швейцария.

 

Промоционални швейцарски часовници

 

Tissot

 

Компанията Tissot е основана от Шарл-Фелисиен Тисо и неговия син Шарл-Емил Тисо през далечната 1853 г. в швейцарския град Льо Локл, който се намира в района на Ньошател в планината Юра. От самото си създаване Tissot влиза в историята благодарение на иновативния си дизайн и световноизвестната швейцарска технология за измерване на времето. През 1853 г. те произвеждат първия джобен часовник в масово производство, както и първия джобен часовник с две часови зони. В наши дни Tissot е член на The Swatch Group Ltd., тъй като се присъединява към нея през 1983 г. И до днес седалището им е в Льо Локл, Швейцария.

 

Maurice Lacroix

 

Maurice Lacroix е основана през 1975 г. като част от Desco von Schulthess от Цюрих. Компанията майка Desco von Schulthess е основана през 1889 г. и първоначално се занимава с търговия с коприна. С течение на годините Desco все повече се интересува от часовникарския бизнес и от 1946 г. е представител на производители като Audemars Piguet, Heuer, Eterna и Jaeger-LeCoultre. По-късно, през 1961 г., компанията закупува база в Сайнелие, в швейцарския кантон Юра. Започва да произвежда часовници за трети страни, но през 1975 г. пуска на пазара собствена марка под името Maurice Lacroix. До 1980 г. тя става толкова популярна, че решават да прекратят производството за трети страни, за да се концентрират върху собствената си марка. Maurice Lacroix се придържа към швейцарските си корени и създава прецизни часовници от висок клас, които използват синергия от съвременни технологии и традиционни методи.

 

Maurice Lacroix watch

 

Movado

 

Компанията Movado е основана от Ахил Дитесхайм през 1881 г. в Ла Шо дьо Фон, Швейцария. През 1983 г. компанията е закупена от Гедалио Гринберг, роден в Куба евреин, който е избягал от марксистката революция на Фидел Кастро. И до днес неговият син, Ефраим Гринберг, е настоящ председател и главен изпълнителен директор на Movado Group Inc. Movado са изключително известни със своя емблематичен дизайн на музейния циферблат, който е създаден от художника Нейтън Джордж Хорвит през 1947 г., повлиян от Баухаус.

 

Mondaine

 

Mondaine е лесно разпознаваема със своя емблематичен дизайн, който датира от 1944 г., когато Ханс Хилфикер създава това, което ще се превърне в циферблат на Швейцарските федерални железници. Техният характерен стил е опростен и функционален, но има съвременен привкус с незабавно разпознаваемата червена секундна стрелка. Техните часовници са много лесни за разчитане. Часовниците Mondaine се произвеждат по високи стандарти и спецификации. Компанията произвежда линия часовници, които се отличават с уникален механизъм, който разпределя 58 секунди на 360 градуса (вместо обичайните 60 секунди), секундната стрелка спира напълно на цифрата 12 за две секунди, създавайки илюзията, че времето е спряло. След това минутната стрелка се придвижва с една стъпка напред и втората стрелка започва нов цикъл. Mondaine произвежда и часовници, вдъхновени от съвременното изкуство.

 

 

Mondaine watch

 

 

 

Hamilton

 

Hamilton е швейцарска часовникарска компания със седалище в Биен, Швейцария, създадена през 1892 г. През 1971 г.  марката става част от портфолиото на Swatch Group. Hamilton произвежда селекция от красиви швейцарски часовници на достъпни цени и е фантастичен избор за тези, които ценят традиционния дизайн.

 

Прочетете още: Покупка на Швейцарски Часовник | За Какво да Внимаваме?