Ревю на часовници Calvin Klein

Публикувано от Timebox Team 14/11/2021 0 Коментари Полезна информация,

В това ревю ще разгледаме марката Calvin Klein и ще демонстрираме, че съществуват качествени модни брандове. И освен ако не сте сноб на тема часовници, няма причина да не харесате часовниците Calvin Klein.

 

Марката Calvin Klein е титан по отношение на мода и начин на живот и е известна със своите смели дизайни на облекло и аксесоари. Това е един от най-разпознаваемите модни брандове. Създадена през 1968 г. в Ню Йорк от модния магнат Келвин Клайн, марката се превръща в еталон за преследване на статут, благодарение на стилните си дизайни на бельо и дънки.

 

Освен самия Клайн, много други известни модни дизайнери са си сътрудничили с марката, като например Italo Zuchelli, Raf simons, Francisco Costa и Amy Mellen. Но никоя друга марка не е оказала такова огромно влияние върху cK колкото Swatch Group.

 

Магазин CK

 

История на часовниците Calvin Klein

 

През 90-те години cK се стреми да разнообрази модните си предложения. Необходим им е обаче партньор с познания в часовникарската сфера и с репутация. Случва се така, че швейцарският производител на часовници и бижута Swatch Group може да предложи и двете. Така двете марки навлизат в света на модните часовници с лиценза на швейцарския производител.

 

Calvin Klein и Swatch Group обединяват усилия през 1997 г., за да създадат емблематичните часовници cK. Характеризирайки се с плавни линии и асиметрия, марката часовници cK завладяват сърцата на спокойни фенове и модни маниаци. Неговата стилна привлекателност, съчетана с чувство за младост и безвремие, прави така, че часовникът перфектно пасва на начина на живот.

 

Часовниците Calvin Klein се произвеждат от Movado Group

 

През 2014 г. марката cK е ребрандирана. Преходът е именно от часовници cK на часовници Calvin Klein. Впоследствие всички нови модели носят логото „Calvin Klein“ на циферблата вместо логото „cK“. През 2016 г. Раф Саймънс поема поста творчески директор на лейбъла. Навлизането на белгийската модна сензация сигнализира за предстоящи нови промени.

 

Calvin Klein Recess K2K21620 Swiss Made

(На изображението: Calvin Klein Recess K2K21620 Swiss Made)

 

Въпреки това, през 2019 г., след 22 години, Swatch Group прекратява лицензионното си споразумение с Calvin Klein. Оттогава часовниците Calvin Klein намират нов дом в основаната в Ню Джърси Movado Group. Партньорството от 2020 г. с американския производител на часовници влиза в действие през 2022 г. Очаква се това да възстанови опората на Калвин Клайн в пространството за часовници и бижута с нови и подобрени предложения.

 

Репутацията на марката за часовници Calvin Klein

 

Три ценности най-добре обобщават марката Calvin Klein: Минимализъм. Стил. Прецизност.

 

Келвин Клайн не е производител на часовници сам по себе си, но играе основна роля при дизайна, като гарантира, че продуктите отговарят на уникалните им търговски принципи - минимализъм, модернизъм и прецизност. Въреки това, Swatch Group не използва стратегически подход към ценовото образуване, за да подпомага тези ценности.

 

Минимализъм

 

Минималистичното изчистено качество е характерна черта на визуалния и оперативния дизайн на часовниците Calvin Klein. Този тип дизайн често се бърка с прекомерната простотата - препятствието, което дизайнерите на Calvin Klein са преодолели без затруднение. Те обогатяват спектъра от дизайни, за да дадат на лоялните клиенти широка гама от възможности, без да жертват майсторската изработка.

 

Стил

 

Часовниците Calvin Klein се предлагат с PVD покритие или неръждаема стомана. PVD покритията, макар и сравнително евтини, са по-трайни от другите благородни метали като алтернативи за корпуса. PVD корпусът се допълва от розово злато или матова черна външност, която, съчетана със семпъл циферблат, придава на тези часовници изключително елегантен външен вид. Наличието на широк спектър от минималистични кварцови часовници демонстрира насочеността на марката към прогресивност на дизайна.

 

Прецизност

 

Calvin Klein е синоним на този термин, което става възможно благодарение на швейцарския кварцов механизъм ETA. Като се има предвид акцента на cK върху минималистичните часовници, техните по-малки модели, предназначени да се поберат в неголеми калъфи, са се възползвали изключително много от този тип механизми и други компоненти на Swatch.

 

Calvin Klein Minimal Slim Grey Mesh Steel K3M21124

(На изображението: Calvin Klein Minimal Slim Grey Mesh Steel K3M21124)

 

Качествени ли са часовниците Calvin Klein?

 

Часовниците с марка cK се радват на предимствата да бъдат част от Swatch Group, най-големият производител на часовници в света. Следователно, те се предлагат на пазара като „швейцарско производство“, тъй като идват със същите висококачествени швейцарски механизми, които се откриват в други усъвършенствани марки Swatch Group, благодарение на ангажимента на им за вертикална интеграция.

 

Швейцарски механизми в cK

 

Въпроси около качеството на часовниците Calvin Klein се появяват след като Swatch Group прекратява на лицензионното съдружие. Швейцарското часовникарство е било до този момент основен фактор за успеха на марката cK. Сега, когато сделката е прекратена, лоялните клиенти на cK умират да знаят дали могат да очакват същото качество напред.

 

Новият партньор на Келвин Клайн, Movado Group е американско дружество и е основано в La Chaux-de-Fonds, Швейцария. Movado също така има връзка и с други забележителни брандове часовници, като Coach, Concord, Lacoste и Scuderia Ferrari.

 

Така че да, можете да очаквате да видите ‘Swiss-Made’ на часовниците Calvin Klein дори след ерата след Swatch Group. Може да сте сигурни също така, че вашият часовник Calvin Klein няма да загуби тази американска естетика скоро.

 

Под строгия контрол на Swatch Group, носещите часовници Calvin Klein винаги са разчитали на качеството на изработката. Носи се слух, че cK може да прибегне до мерки за намаляване на разходите - може би от изкуствена кожа или сплав вместо от неръждаема стомана, за да запази поддържаните преди това от Swatch цени. 

 

Calvin Klein Spellbound Swiss Made K5V231Q4

(На изображението: Calvin Klein Spellbound Swiss Made K5V231Q4)

 

Заслужават ли си цената часовниците Calvin Klein?

 

Оплакване, което някои почитатели отправят към часовниците Calvin Klein, в сравнение с подобен часовник от по-малко модерна марка, е, че почти винаги се плаща допълнително заради известното име. Същият въпрос беше повдигнат срещу почти всеки бранд модни часовници, който сме обхванали или пък представлява моден дизайнер като HUGO BOSS, Tommy Hilfiger или Michael Kors.

 

Въпреки че може да е вярно, че се плаща допълнително за Calvin Klein, същото може да се каже и за дрехите и другите аксесоари на марката, както и за всеки друг дизайнерски бранд.

 

Говорейки за ценообразуване, смятаме, че досега cK е свършила доста добра работа. В сравнение с предложенията на други модни марки, като Daniel Wellington например, известен със солидните си цени и с ограниченият контрол върху качеството и изработката, cK ви предлага много повече за по-малко.

 

Ако не можете да решите или не се интересувате много от дизайнерски имена, разгледайте някои елегантни вечни марки часовници като Seiko, Citizen и Orient – всички те имат стилни предложения, които освен това са надеждни и достъпни.

 

Къде са изработени часовниците Calvin Klein?

 

Сделката със Swatch Group среща часовниците Calvin Klein, проектирани и създадени от швейцарски производител. От дизайна до окончателното сглобяване, почти всеки един часовник с марка Ck, е швейцарско производство. Часовниците на Calvin Klein ще продължат да се радват на този почитан швейцарски статут, дори когато Movado Group се опитват да се възстановят от упадък.  

Оставете коментар