Ревю на часовници Casio | Отзиви | Мнения

Публикувано от Timebox Team 26/01/2022 0 Коментари Полезна информация,

Casio е една от най-големите и надеждни японски компании за електроника в света. През годините марката разработва нови часовници с вълнуващ нов дизайн и технологии и запазва някои от любимите си винтидж модели.

 

По-долу ще разкажем за някои от най-добрите издания на марката, за нейната история и ще разгледаме по-отблизо някои от най-добрите часовници от многобройните ѝ колекции.

 

В тази статия ще се спрем на най-важното, което трябва да знаете за историята на марката Casio, нейната продуктова линия и качеството на часовниците Casio.

 

История на Casio

 

Casio Logo

 

Компанията Casio Computer Co., Ltd. е основана през 1946 г. в Токио, Япония, от инженера Кашио Сейсакуджо. Първият голям продукт на Кашио е успешна пръстеновидна тръба, която позволява на пушача да пуши без ръце.

 

През 1949 г. Кашио и братята му Тошио, Казуо и Юкио използват печалбата от продадените тръби, за да разработят калкулатори, които са представени за първи път през 1954 г. - революционен калкулатор, използващ електромагнит, наречен соленоид.

 

Подобренията продължават и през следващите години, като в крайна сметка братята произвеждат електронен офис калкулатор. Можете да прочетете повече за техния път с калкулаторите тук.

 

Едно от първите големи нововъведения на компанията е ранният цифров фотоапарат през 80-те години, а след това и електронните музикални инструменти през 90-те години. 

 

През 90-те години компанията започва да произвежда и часовници (първите в света масово произвеждани цифрови часовници).

 

Casio разполага с широка гама от продукти. Освен часовници, компанията е специализирана и в редица електронни продукти: музикални инструменти, калкулатори, касови апарати и принтери, само за да назовем някои от тях. 

 

Колекции часовници Casio

 

Ето някои от най-популярните колекции часовници на Casio. Ще ги разделим на категории и ще поговорим за някои от най-популярните модели.

 

Casio G-Shock

 

Casio G-Shock

 

Един от най-популярните часовници Casio е Casio G-Shock, известен с това, че е изключително здрав и издръжлив. Известна като "часовникът, който никога не се чупи" и "най-здравият часовник на всички времена", колекцията е родена през 1983 г.

 

В допълнение към постоянно развиващите се технологии, часовникът е описан като притежаващ седем елемента: устойчивост на електрически удар, устойчивост на гравитация, устойчивост на ниска температура, устойчивост на вибрации, водоустойчивост, удароустойчивост.

 

През годините са въведени стотици варианти на часовника. Тъй като има толкова много модели от които да избирате, на сайта има раздел, който ви помага да стесните избора си.

 

Именно на този уебсайт можете да търсите часовници G-Shock по категории: бестселъри, мъжки часовници, дамски часовници и лимитирани серии. 

 

Casio Pro Trek

 

Casio Pro Trek

  

Casio Pro Trek е линия, създадена за приключения и разходки на открито - колекция от високопрецизни часовници, които ви позволяват да откривате промените в околната среда.

 

Задвижвани от операционната система Wear OS на Google, смарт часовниците Pro Trek са оборудвани с технологията на марката за тройни сензори. Часовниците от тази колекция съдържат сензори, които измерват три основни неща: барометрично налягане/височина, посока и температура.

 

Те са известни като ABC: има барометър, който позволява на потребителя да види времето въз основа на тенденцията на атмосферното налягане; цифров компас, който подравнява картата с околния терен; и термометър, който прогнозира температурата в дестинацията ви спрямо температурата на текущото местоположение.

 

Casio Edifice

 

Casio Edifice

 

Edifice е линията хронографи и часовници с компютъризирани механизми на Casio. Тази линия е насочена към професионалисти с чувство за естетика.

 

Часовниците от тази колекция имат множество функции, като световно време, множество циферблати и аларми. Предлагат се както аналогови, така и аналогови с цифрови дисплеи.Линията има часовници, които са стилни, функционални и удобни.

 

Една от най-значимите характеристики на часовниците Edifice е технологията Tough Solar на Casio. Моделите от по-висок клас Edifice Waveceptor автоматично калибрират времето с помощта на атомни часовници и радиовълни. По-новите модели включват и Bluetooth свързаност, което допълнително разширява функционалността им.

 

Въпреки че Edifice е по-малко известна линия часовници Casio, определено не бива да пренебрегвате тази колекция. Edifice има свой собствен характерен външен вид, който я отличава от други линии часовници Casio като Pro-Trek и G-Shock.

 

Casio Baby-G

 

Casio Baby-G

 

Baby-G е колекцията дамски часовници на Casio. Според нейния уебсайт тази линия е създадена като контрапункт на G-Shock - "марка, която е пример за срещата на мода и функционалност за енергичната, активна жена с часовници, които са стилни, смели, издръжливи и елегантни".

 

Предлага се в широка гама от цветове - от черно и сиво до пастелни. Въведени през 1994 г., тези часовници са устойчиви на удар, влага, както и притежават женствени цветове.Всички тези характеристики помагат на този модел да влезе в списъка на най-добрите часовници G-shock за жени.

 

Днес Casio продължава да разширява линията, превръщайки я в марка с над 30 милиона продадени часовника. Някои от най-важните характеристики на часовниците Baby-G включват световно време, хронометър, графика на приливите и отливите и поне 100-метрова водоустойчивост.

 

Casio Classic

 

Casio Retro F91

 

Ако търсите ежедневен часовник, който можете да използвате всеки ден, колекцията Casio Classic предлага много модели, от които да избирате. Това е линия часовници, посветена на простотата - налични в цифрови и аналогови модели, часовниците от тази колекция са най-достъпните на Casio. Можете да се сдобиете с издръжлив часовник за по-малко от 40 лева.

 

Един от най-популярните модели е часовникът Casual Classic (серия F91) с каишка от смола. Налична в различни цветове, тази линия разполага с основните функции: аларма, таймер и автоматичен календар. Другите функции включват хронометър за 1/100 секунди, микросветкавица и водоустойчивост.

 

Тази линия има и по-малки модели - квадратен малък дамски дигитален часовник с каишка от формована смола и функции като хронометър, аларма и петгодишна батерия.

 

Casio Vintage

 

Casio Calculator DBC

 

Това е още една колекция от достъпни часовници Casio, които съществуват от десетилетия - винтидж модели, които продължават да са популярни и днес. 

 

Един от популярните модели е DBC-32D-1A. Casio включва калкулатор в някои от своите часовници в многоезичната банка за данни - часовник с 10 клавиатури и 8-цифрен калкулатор.

 

Този има голям и контрастен LCD дисплей, памет на банката данни за до 25 записа, конвертиране на валута, двойно време и 10-годишен живот на батерията. Той може също така да показва деня от седмицата на 13 езика.

 

Casio Dress

 

Casio Dress

 

За тези, които търсят часовници Casio за по-официални поводи, тази линия модели ще придаде професионален и изискан вид. Колекцията Dress включва часовници за малки и големи китки (дамски и мъжки) и варира от 50 до 150лв.

 

Casio има богат избор от часовници за всеки бюджет. Независимо дали купувате аналогов модел за 40лва или първокласен тактически часовник, ще бъдете сигурни, че вашият часовник е с изпитано качество.

 

Надяваме се, че тази статия ви е позволила да научите повече за Casio и нейната широка гама от часовници. Ако търсите марка, която е достъпна, издръжлива и постоянно се развива, разгледайте Casio.

 

Оставете коментар