Какви часовници носят военноморските сили?

Публикувано от Editor 01/03/2024 0 Коментари Полезна информация,

Тактическите часовници са предимство за всеки, който води активен начин на живот, особено за военноморските сили. Тези часовници трябва да са издръжливи, водоустойчиви и лесни за разчитане, защото всичко е възможно, когато сте част от елитна оперативна група.

 

Като цяло, всеки часовник има малко по-различни характеристики в зависимост от производителя и модела.

 

Най-добри часовници за екипа на военноморските сили

 

Часовникарската индустрия непрекъснато се развива заради променящите се нужди на обществото. След Първата световна война се възражда търсенето на часовници, които са издръжливи, водоустойчиви, устойчиви на счупване и други функции, които биха били полезни на терен. Военноморските части са известни със своите елитни мисии и постижения. Част от тяхното тактическо оборудване са военните часовници.

 

Тъй като те започнаха публично да носят тези часовници, пазарът на тактически часовници процъфтя както за военнослужещи, така и за цивилни. Днес има стотици марки и модели тактически часовници. Продължете да четете, за да разберете какви часовници носят истинските военноморски сили!

 

 

Прочетете още: Най-Добрите Тактически и Военни Часовници

 

 

Часовници, използвани от военноморските части

 

G-Shock DW-6600

 

 

Часовникът G-Shock DW-6600 е всепризната лека класика, на която се доверяват военнослужещи от цял свят. Този модел е удароустойчив, водоустойчив до 100 метра вода и има две години живот на батерията. Часовниците DW-6600 са оборудвани с електролуминисцентна подсветка с последващо осветяване, хронометър за 1/100 секунди и пълен календар до 2099 г. Най-важното е, че часовниците G-shock са изключително популярни заради достъпната си цена.

 

Luminox Navy SEAL

 

 

Часовниците Luminox Navy Seal са най-надеждните часовници за изпълнение на мисии през нощта заради възможностите им за самостоятелно осветяване. Всеки часовник е индивидуално тестван и е доказано, че е водоустойчив на 200 метра. Въпреки че Luminox е по-скъп, тези часовници швейцарско производство имат 60 месеца заряд на батерията и са високо оценени от потребителите.

 

Timex Ironman

 

 

От спортисти до военнослужещи, часовниците Timex Ironman са проектирани така, че да са в крак с всяка нужда на потребителя. В колекцията Ironman има редица функции, които се различават в зависимост от това кой модел отговаря най-добре на вашите нужди. Тези часовници са оборудвани с вариации на времената за интервални тренировки, светещ циферблат INDIGLO, дълъг живот на батерията, проследяване на калориите и възможности за свързване чрез Bluetooth.

 

Suunto Core

 

 

От 1936 г. насам Suunto разширява границите в изследванията и подкрепя приключенците по цялото земно кълбо. Часовниците Suunto Core имат продължителност на живота на батерията дванадесет месеца, водоустойчивост на тридесет метра и вграден компас. Всички часовници работят в широк диапазон от температури, имат функция за проследяване на калориите и сателитни системи за GPS.

 

Какво представляват военноморските сили?

 

Екипите на Военноморските сили на Съединените щати по море, въздух и земя, известни като Navy SEALs, изпълняват специални операции за борба с тероризма по целия свят. За да участват в изключително опасни мисии, SEALs са посветени на честта, смелостта и отдадеността. Това елитно подразделение действа в най-екстремните климатични условия - от изгарящи пустини през влажни джунгли до мразовита Арктика.

 

Военноморските сили SEALs са призовани да изпълняват мисии от стратегическо значение от името на Съединените щати. Техните преки действия се състоят в неутрализиране, пленяване и унищожаване на вражески сили чрез офанзивни удари като нападения и засади.

 

История на военноморските тюлени

 

Началото на Navy SEALs може да се проследи до пет елитни подразделения през Втората световна война: " Scouts and Raiders", "Naval Combat Demolition Units" (NCDUs), "Office of strategic Services Operational Swimmers", "Navy Underwater Demolition Teams" (UDTs) и "Motor Torpedo Boat Squadrons". Тези групи се обучават заедно за неотложните проблеми на националната сигурност през 40-те години на ХХ век, като например инвазията в Нормандия по време на D-Day, но са призовавани година след година поради високата си успеваемост.

 

Те са били силно ангажирани в южнотихоокеанския регион, като Китай, Корея и Виетнам. През януари 1962 г. президентът Джон Ф. Кенеди официално основава Navy SEALs. Всяко подразделение е специализирано в отделен раздел на бойните действия, но заедно те овладяват неконвенционалната война. След създаването си Navy SEALs изпълняват мисии с малък брой единици, които оказват силно въздействие върху платформи на високо ниво.

 

 

 

Списък на екипировката на Navy SEAL

 

Защитата на Navy SEALs е от решаващо значение за успешното изпълнение на мисиите. Непрекъснато развиващите се военни действия пряко пораждат необходимостта от актуализирана екипировка.

 

Тактическа каска

 

Защитните средства за глава са от решаващо значение за безопасността и оцеляването на всеки войник. От шрапнели до самоделни бомби, тактическите каски са от съществено значение за всеки съвременен войник. Типичните каски са оборудвани с многослойна вътрешна възглавница от пяна, комфортна лента за брадичката и твърда външна обвивка. Военноморските тюлени носят различни варианти на тактически каски поради естеството на мисията.

 

Очила за нощно виждане

 

Военноморските тюлени участват във високорискови операции във всякакви среди. Войниците трябва да бъдат подготвени за всички възможни условия. Очилата за нощно виждане са необходимост при тъмни условия през нощта. Очилата за нощно виждане използват термовизионна технология за улавяне на инфрачервена светлина, за да се види какво се случва в тъмното.

 

Термоизображението използва топлината, която се отделя от даден обект, за да създаде изображение за потребителя. Очилата за нощно виждане са били невероятно предимство в най-значимите мисии, като например нападението над Бин Ладен.

 

 

Тактическа раница

 

Основната цел на тактическата раница е да съхранява оборудването на удобно място. Най-важните фактори при избора на раница са издръжливостта и практичността. Военноморските тюлени издържат на екстремни условия и са постоянно в движение. Всеки войник трябва да знае, че вещите му са в безопасност и са лесно достъпни.

 

Защитна екипировка

 

Бронежилетката е защитно облекло, предназначено да отклонява и предпазва от физическа атака. От самото създаване на човечеството хората винаги са използвали материали за създаване на бронежилетки, за да се защитят. През Средновековието рицарите са носели метални щитове. По време на Първата световна война технологията на бронежилетките позволява защита от огнестрелно оръжие.

 

През Втората световна война са разработени разпознаваеми съвременни форми на бронежилетки, като например тези от найлон. Днес технологията на бронята осигурява на войниците защита и мобилност. Военноморските тюлени носят най-високото ниво на защитна броня, което може да се купи с пари. Въоръжението включва ръкавици, бронежилетки, тактически ботуши и други.

 

Какви са часовниците, които военноморските тюлени в действителност носят по време на мисии?

 

 

Според правителството на Съединените щати военноморските тюлени нямат официален часовник. Предпочитанията за часовници са индивидуални решения, основани на няколко фактора като предназначение, тегло и функционалност. Джоко Вилинк, известен лейтенант-командир на екип 3 на SEAL, носи часовник Timex Ironman, защото "предпочита практичния, здрав и достъпен вид". От друга страна, Ричард Махович, бивш морски тюлен, който специализира в областта на оръжията и военните технологии, предпочита часовника Suunto Core заради многофункционалните му цифрови възможности.

 

Обобщение

 

След извършване на задълбочено пазарно проучване става ясно, че Luminox и G-shock са най-популярните компании на пазара. Заедно двете компании държат огромен дял от индустрията за тактически часовници. В края на краищата военноморските тюлени избират своя часовник въз основа на личните си предпочитания. А вие какъв часовник ще носите по време на следващата си елитна мисия?