Как да снимаме правилно часовник за продажба?

Публикувано от Timebox Team 14/11/2021 0 Коментари Полезна информация,

Знаете ли как може да създадете висококачествени снимки, които успешно да продадат вашия часовник? Не е необходимо да оставяте тази работа на експертите.

 

Правилното снимане на часовниците увеличава вероятността зрителите да проявят интерес към тях. Снимковият материал дава точна представа за състоянието на часовника, като това включва стила, цветовете и други ключови характеристики.

 

Да започнем с камерата

 

Ако смартфонът ви има достатъчно добра камера, имате всичко необходимо!

 

Въпреки това някои хора предпочитат да използват фотоапарат вместо телефон. Ако и вие сте от тях, не забравяйте да закупите апарат с макро обектив, тъй като той е най-подходящ за снимане на часовници. Той ще ви позволи да постигнете ясен близък план на часовника си, улавяйки многото му детайли. Не че стоковия обектив няма да ви свърши добра работа. Освен камера си струва да закупите и статив, тъй като това ще гарантира ясно очертани снимки.

 

как да заснемем часовник за продажба

 

Почистете часовника

 

След като вече имате всичко необходимо за заснемането, е време да лъснете часовника до блясък.

 

За да почистите циферблата на часовника, ви трябва само микрофибърна кърпичка и клечки за уши с памучен край, напоени с алкохол. Просто избършете циферблата с кърпата и използвайте клечките, за да почистите труднодостъпните зони. Кърпичките за почистване на очила също са подходящи. 

 

Що се отнася до каишката, процесът на почистване ще се различава в зависимост от материала. За кожа използвайте влажна гъба и малко сапун и работете внимателно. Ако пък часовникът ви има метална верижка, използвайте четка за зъби със сапун, за да премахнете замърсяването между брънките.

 

Настройте стрелките на часовника

 

Тази част е проста, но е от изключителна важност.

 

Основно правило за времето при снимане на часовници е стрелките да сочат 10:10, като часовата стрелка е в 10 часа, а минутната стрелка в 10 минути. Това дава гаранция, че можем да видим циферблата в целия му блясък, без стрелките да закриват елементи на хронографа или датника. Друга алтернативна позиция е 13:52.

 

продуктова фотография на часовник

 

Бъдете креативни при избора на фон

 

Въпреки че ние бихме препоръчали неотражателна повърхност, естетиката на фона е изцяло ваш избор, така че бъдете креативни с идеите за фотография на вашите часовници!

 

А защо не изберете фон, който контрастира на самия часовник?

 

Що се отнася до фотографирането на джобни часовници, можете да включите ретро орнаменти като фонови детайли. По отношение на женските часовници пък изящните бижута ще бъдат прекрасно допълнение.

 

Осигурете най-оптималната светлина

 

Добрата светлина е от огромно значение при фотографирането на часовника.

 

Използването на естествена слънчева светлина има няколко предимства. Освен че е свободно достъпна, тя също така създава и автентичен образ на продукта.

 

Трябва обаче да се има предвид, че естествената светлина е непредвидима, тъй като зависи както от часа, така и от метеорологичните условия.

 

За най-добро естествено осветление препоръчваме да направите снимките до прозорец в облачна сутрин.Така светлината ще бъде най-мека и ще се избегне прекомерното осветяване от ярките лъчи.

 

От друга страна, ако сте готови да похарчите известна сума, изкуственото осветление може да даде чудесна последователност при снимките. 

 

Можете да използвате обикновена лампа за да постигнете топло осветяване на вашия часовник или пък флуоресцентно осветление за по-хладен образ. И в двата случая изкуствено осветление ви позволява да ​​контролирате яркостта на изображението. 

 

Популярните кутии за продуктова фотография с вградено осветление също са подходящи.

 

продуктова фотография в студио

 

Нека вниманието е върху часовника

 

Въпреки важността на фона за ангажирането на вниманието, самият часовник е фокусът на снимката и затова съветът ни е да акцентирате на него..

 

Поставете часовника в центъра на изображението. По този начин часовникът заема централно място, а всички останали елементи подчертават красотата му

 

заснемане на часовници

 

Снимайте възможно най-много

 

Един от най-ефективните начини да фотографирате успешно часовници е да правите много изображения, за да имате богат набор от снимкови материали.

 

Да разглеждате снимка на часовника не е същото като да го видите лично, затова трябва да представите часовника възможно най-реалистично и да се целите в отличен образ. Това не само ще предаде по-добре усещането за часовника, но и ще гарантира, че липсват за каквито и да е забележки по продукта.

 

Снимайте от различни ъгли

 

Камерата е всъщност очите на потенциалния купувач, което значи, че трябва да се предостави поглед от всички ъгли.

 

Всеки има различна представа за най-добрия ъгъл на снимане, поради което е важно да променяте перспективата и да задоволите очакванията на всеки купувач.

 

Нещо повече, предлагането на снимки от различни ъгли дава по-добра идея за размера на часовника.

 

микро снимка на часовник

 

Намерете своя стил на редактиране

 

Ако сте снимали часовника си умело, редактирането трябва да бъде бърз и лесен процес.

 

За начинаещите редактори е препоръчително да използват лесна за употреба приложение, за да редактират изображенията. Пример за такова е безплатното приложение Photoscape, което ще ви позволи да променяте яркостта, остротата, сенките и други.

 

Покажете часовника в цялата му прелест

 

Накрая, след професионалното заснемане и редактиране, е време за качването на материалите.

 

Тук е особено важно да изберете само най-качествените изображения, като обръщате внимание на ъгъла на всяко едно от тях.

 

Желателно е да качите разнообразни снимки, като всяка трябва да представя часовника в различна перспектива. В крайна сметка целта е да покажете, че продуктът си заслужава.

 

автоматичен механизъм в близък план

 

Финални мисли

 

Както вероятно сте разбрали, фотографирането на часовници не е непременно лесна задача. Повярвайте ни обаче, когато казваме, че със сигурност си заслужава да се научите как да го правите.

 

Ако решите да следвате нашите съвети за снимане на часовници, за нула време ще имате множество отлични снимки на професионално ниво.

 

И не на последно място - задължително обърнете внимание на пълноценното описание на продукта и винаги включвайте кода на модела и референтния номер в заглавието на обявата. 

 

Успех!

Оставете коментар