Как се съчетава часовник с облекло?

Публикувано от Timebox Team 17/12/2021 0 Коментари Полезна информация,

Часовниците се предлагат в много различни стилове и размери и могат да се носят като функционален аксесоар или стилно бижу както от мъже, така и от жени.

 

Въпреки, че е приемливо да се носи часовник при почти всеки повод и обстановка, има някои основни насоки за това как да изберете правилния часовник.

 

Тези насоки се фокусират върху това кои видове часовници са най-подходящи за различни поводи, как да съчетаем часовника с облеклото и как да носим часовника правилно.

 

Правила при носене на ръчен часовник

 

DW часовник

 

Не носете часовник с твърде голям циферблат

 

Циферблатите на часовниците се измерват в милиметри. Средната стойност на мъжките часовници е между 34 и 50 мм, въпреки че могат да бъдат и по-големи. Стандарта за жени е от 28 до 40мм, а за мъже от 38 до 48мм.

 

Решете на коя китка искате да носите часовника си

 

Изберете китката, която е най-удобна и на която часовникът няма да пречи на движенията ви. Обикновено това е недоминиращата ръка, тъй като може да ви е неудобно да пишете с часовник на китката си.

 

Emporio Armani AR5905

 

Носете часовника си до костта на китката

 

Уверете се, че циферблатът се намира точно до костта от външната страна на китката (лакътната кост). Когато сте изправени, малка част от часовника или никаква част от него не трябва да се вижда под маншета на ризата ви. Когато носите риза с дълъг ръкав, часовникът ви трябва да се вижда напълно само когато ръката ви е свита. Никога не носете часовника си върху маншета на ризата.

 

Носете каишка, която приляга правилно

 

Часовникът трябва да изглежда удобно, естествено и със сигурност не небрежно. Може да се наложи да го коригирате при необходимост, за да се съобразите с естествените колебания в размера на китката.

 

Мъжът никога не трябва да носи ръчния си часовник разхлабен на китката си

 

Той трябва да се движи с около един сантиметър нагоре и надолу по китката ви. Циферблатът на часовника не трябва да се плъзга встрани от китката ви. Като правило трябва да можете да поставите пръст плътно между китката си и каишката на часовника.

 

Ръчният часовник не трябва да се носи прекалено стегнато 

 

Ако часовникът оставя отпечатък върху китката ви, той е твърде стегнат и трябва да се разхлаби.

 

Emporio Armani AR5857 Sport Chronograph

 

Избор на подходящия ръчен часовник за конкретно събитие

 

Съобразете часовника с обувките си

 

Като общо правило, ако носите официални обувки, подходящ би бил официален часовник. Ако носите маратонки, тогава би бил подходящ спортен часовник. Ако сте някъде по средата, например ботуши, мокасини или чехли, най-добре е да изберете ежедневен часовник.

 

Изберете часовник, който може да се носи с ежедневно облекло

 

Ежедневният ви часовник трябва да бъде неутрален и издръжлив, тъй като е предназначен за носене по време на ежедневните ви дейности, включително работа, случайни социални събития и задачи. Неръждаемата стомана е популярен избор, тъй като от нея се получават едновременно неутрални и здрави часовници, но сред вариантите има и базови часовници, изработени от най-различни материали, включително пластмаса и гума.

 

Часовник Хуго Бос

 

Носете официален часовник на събития, които изискват официално облекло

 

Това включва сватби, кръщенета, погребения, официални вечери, оперни и театрални представления и други официални събития. Официалните часовници придават завършен вид на изисканото облекло.

 

  • Много хора предпочитат официален часовник, който е изработен от същия цвят метал като останалите им бижута или аксесоари. Например жена, която носи платинено колие, може да предпочете да носи часовник от платина, сребро или бяло злато, докато мъж, който носи златни копчета за ръкавели, обикновено предпочита да носи златен часовник.

 

  • Официалните часовници могат да бъдат скъпи и се възприемат като символ на статус сред мъжете. Ако скъпият официален часовник не е по джоба ви, обмислете дали да не се откажете от официалния часовник изобщо; евтиният часовник може да носи негативно възприятие, докато няма такава опасност, ако не носите луксозен часовник по време на такива събития.

 

  • Носете спортен часовник като ежедневен. Можете да го носите като ежедневен часовник или като функционален уред за бягане или тренировки. Спортните часовници могат да бъдат изработени с каучукови, пластмасови или дори текстилни каишки, които са предназначени да бъдат издръжливи, устойчиви на изпотяване, а често и водоустойчиви. Обърнете специално внимание на инструкциите, които се доставят с часовника - те ще ви кажат на каква дълбочина може безопасно да се потопи вашият часовник.

 

  • Носете спортния си часовник, когато ще ви се наложи да следите времето, да измервате дълбочина или скорост, да се посъветвате с компас или когато ще използвате други включени специални функции. Извън спортните дейности можете да носите часовник с риза с дълъг ръкав или дори с вратовръзка на ежедневни събития.

 

Часовник Армани

 

Никога не носете спортен часовник с костюм

 

Това е модният еквивалент на носенето на маратонки със смокинг! Това се счита за проява на лош вкус.

 

Носете часовник за бизнес или за ежедневно делово облекло

 

Това би било подходящо с нещо малко по-семпло от каки или поло, например риза и сако.  Тези часовници обикновено са по-семпли от официалните часовници и нямат такова ниво на декорация, каквото могат да имат официалните часовници.

 

  • Изберете часовник с тънка черна или кафява кожена каишка, за да го носите на събития, които изискват полуофициално облекло, професионално бизнес облекло или дори делово ежедневно облекло, включително блейзъри с панталони или дънки, рокли и панталони с хубава блуза или сако.

 

  • Съобразете обувките и колана си с каишката на часовника. Ако обувките ви са черни, не носете часовник с кафява каишка.

 

  • Купете няколко каишки за часовника си, за да можете лесно и евтино да съчетаете часовника си с обувките и колана си. Или пък потърсете каишка, която е комбинация от кафяво и черно.

 

Правила при носене на джобен часовник

 

Изберете джобен часовник, ако той отговаря на стилът ви

 

Някога джобните часовници са били нещо обичайно, но сега са се превърнали по-скоро в новост. Те изглеждат отличителни и могат да придадат много характер на външния ви вид, ако се носят правилно. Джобните часовници често се предават в семействата, така че могат да имат и сантиментална стойност.

 

джобен часовник

 

Носете джобен часовник с жилетка

 

Трябва да поставите часовника в джоба, който ви е най-удобен, след това да прекарате верижката на часовника през копчето на жилетката и да поставите верижката в джоба от другата страна. Това ще ви придаде изтънчен вид, като същевременно ще бъде и функционално.

 

Носете джобен часовник с каки или дънки

 

Просто сложете часовника в най-удобния джоб, прекарайте верижката на часовника през примката на колана и оставете верижката открита. Това ще предпази часовника и ще направи проверката на часа бърза и лесна.

 

Не се притеснявайте да носите джобен часовник ако сте жена

 

Въпреки че не са често носени от жени, джобните часовници могат да придадат на дамите страхотен винтидж вид. Носете го на врата си на дълга верижка или закрепен с брошка на ризата ви. Ако вашият джобен часовник е с много декоративни елементи, останалите аксесоари трябва да са минимални.

Оставете коментар