Как се поддържа керамичен часовник?

Публикувано от Timebox Team 02/06/2021 0 Коментари Полезна информация,

Какво трябва да знаем за керамичните часовници?

 1. Керамиката е твърд материал като нефрит – няма да се надраска, няма да се износи, няма да потъмнее и да изгуби блясъка си.
 2. Фино полираната повърхност може да бъде кристално чиста, нефритено гладка и лъскава. Въпреки всичко при традиционните материали - като неръждаемата стомана например, независимо на каква обработка са били подложени, те не могат да постигнат чисто черно и чисто бяло.
 3. Керамичен материал като нефрит не дразни кожата – усещането, което оставя при носене е гладко и комфортно.
 4. Не се влияе от вода, пот, корозия и никога не корозира.
 5. Керамичният часовник е новият фаворит на часовникарската индустрия, той е високотехнологична новост и може да отвори нова ера в технологичната мода.

Керамичен часовник Armani AR1410

На снимката: Emporio Armani Ceramica AR1410

 

Как се почиства керамичен часовник?

 • Верижката на керамичния часовник може да се замърси при продължително носене, но може да се почисти изключително лесно с леко изчеткване с четка за зъби, натопена в малко сапун.
 • Потопете часовника в малко силициев двуокис, избягвайки употребата на нафталин, инсектициди и други химикали.
 • Керамичните часовници са подходящи за официални събития. При различни случаи като спортуване е най-добре да се носят водоустойчиви и удароустойчиви спортни часовници .
 • Ако на часовника има изписани думи като „Водоустойчив“  или „3 бара“ това е индикация, че степента на хидроизолация е ограничена и часовникът е устойчив само на водни пръски или лек дъжд.
 • Да Ви напомним: не всеки един часовник може да се носи при потапяне в топла вода или баня, дори и да е водоустойчив, тъй като уплътняващата гарнитура на часовника е силиконова и може лесно да остарее, след нагряване, а парата може лесно да проникне в корпуса, причинявайки вътрешна механична повреда на механизма.
 • За часовниците от висок клас се препоръчва да се сервизират на всеки две до три години – подмяна на водозащитните компоненти, тестване на консумацията на енергия, почистване на механизма и поддържане на външния вид – полагането на тези грижи значително ще увеличи живота на Вашия часовник.

Оставете коментар