Съвети при избор на дамски часовник

Публикувано от Timebox Team 03/06/2018 0 Коментари Дамски часовници,

Дамите се стремят да изразят себе си по възможно най-добрия начин чрез визията си. На помощ на стилното модно облекло в тази нелека задача идват и аксесоарите. Те са акцентът на всяка визия. Специално място сред аксесоарите заема часовникът. Той е от вещите, към които хората имат силен афинитет. Тъй като най-често е скъп и луксозен предмет, той създава респект и буди възхита.


Дамите, за разлика от господата, се впечатляват повече от външния вид и дизайна на часовника, а не толкова от неговия механизъм или от опциите, които предоставя. Нужно е обаче да се следват определени стъпки при избора на дамски часовник, за да ни радва дълго и освен красив, да бъде и полезен предмет. Представяме на вниманието Ви няколко съвета относно покупката на дамски часовник.

 

damski chasovnici just cavalli

 

Обликът на дамския часовник

 

Когато говорим за лицето на часовника, се има предвид неговият циферблат. За дамските часовници той е толкова важен, колкото и за мъжките и трябва да му се обърне подходящо внимание. Класическият вид, който се е наложил в миналото, е малък, деликатен и романтичен модел, който стои дискретно на нежната женска китка. Сега все по-често се срещат модели, напомнящи мъжките часовници - с голям, малко груб вид и огромен циферблат. Разликата от мъжките се открива само в декорациите - камъни, златни или сребърни апликации при моделите за дами. И за дамите важи това, което е важно и за мъжете - циферблатът трябва да е лесен и достатъчно ясен за четене.

 

Каква да бъде каишката?

 

Изборът на каишка е основен момент в цялостното решение за дамите. Важно условие е стилът на дамата. Изчистеният, елегантен стил предполага метална верижка. За женствената, изкусително красива дама е подходяща каишка от естествена кожа, която се харесва еднакво и на двата пола. Ако говорим за спортна натура - силиконовата каишка е отличен избор.  Важна предпоставка е отношението към дамата, ако купуваме часовник за подарък. За скъп човек се избира представителна каишка от подходящ материал.

 

 

Опциите, които предлага часовникът

 

За всяка дама е важно часовникът да бъде водоустойчив. Дамите не се отнасят със същото изострено внимание към часовника си, както мъжете, тъй като те носят много аксесоари и не са отдали цялото си внимание на един от тях. Затова дамските часовници много по-често от мъжките биват мокрени. Друга полезна опция е алармата. В забързаното женско ежедневие тя е безценен помощник на всяка представителка на нежния пол.

 

Избор на цвят за дамския часовник

 

Какъв цвят да бъде часовникът е може би най- трудният за решаване въпрос, когато се отнася до дама. За нея първата мисъл е с какво облекло ще съчетае този аксесоар, а не какви полезни опции може да получи от часовника си. Изборът на цвят за дамски часовник  трябва да се прави с изострено внимание. Най-добре да се спрете на любимия цвят на дамата, или на някой от универсалните -  бяло, черно или сребърно ще бъде прието добре от всяка дама.

 

ice watch chasovnici

 

Да не забравяме, че часовникът разказва много за своя притежател, за стила, характера и вкуса му. Добре е, когато часовникът говори само хубави неща за дамата, която го носи.

 

Разгледайте нашата селекция от дамски часовници, като кликнете тук

Оставете коментар