Правила при избор на дамски часовник

Публикувано от Timebox Team 20/11/2018 0 Коментари Дамски часовници,

С наближаването на коледните празници, покупката на подходящи подаръци както за приятели, така и за цялото семейство, неименуемо се превръща в топ приоритет във вашия дълъг списък от задачи.

 

За някои конкретни близки обаче е малко по-особено и трудно да се подбере идеалния подарък.

 

Именно за тези по-особени членове от семейството и приятели сме ви подготвили цял списък със съвети, в случай, че те са жени и смятате часовника за перфектната изненада за Коледа. 

 

Коледен подарък за жена

 

Кой е любимият цвят на въпросната дама?


Значимостта на цвета е повече от голяма, когато става въпрос за дамския гардероб. А ако намесваме аксесоарите, дамите могат да станат още по-придирчиви в избора на подходящия нюанс. От другата страна, любимият цвят на една жена съвсем не е задължително да присъства в дрехите или обувките й. Ето вземете за пример мен, любимият ми цвят е лилавият, но честно да ви кажа, аз не бих го носила, а и има много други дами, които също не биха се престрашили да подбират дрехите си в любимия си нюанс поради ред причини. В същото време, има и жени, които няма да направят подобен тип компромис и с удоволствие ще включат предпочитания си нюанс в своя гардероб. Ако жената, на която избирате часовник, е от последния тип жени, част от задачата ви вече е решена. Просто купете часовник в любимия цвят на въпросната дама. 

 

Розов дамски часовник


А сега да изберем и подходящия материал


Сами по себе си часовниците са доста разнообразни от гледна точка на типа материал, от който могат да бъдат изработени. Така например, ако ще търсите подарък на дама, която предпочита аксесоар подходящ и за ежедневието, и за по-специална и даже официална визия, добър вариант за вас е кожата. От друга страна, има жени, които рядко носят часовници и го правят само за повод. За тези жени правилният избор ще е елегантният дамски часовник – нещо по-скъпо като златно или сребърно покритие, а защо не и оригинална визия като дървен часовник, който като модел, между другото, е доста популярен напоследък, а и да не говорим, че е в духа на съвременната еко тематика. 


В същото време, на пазара ще намерите много повече варианти за дамски часовник и те съвсем не приключват с алтернативите от дърво, кожа или метал. Има модели с гумена, керамична и силиконова каишка. Общо взето, пазарът е богат и правилният дамски часовник за подарък дебне от всякъде…


Дамски часовник, но с какъв механизъм да бъде?


Както вече споменахме, вариантите за хубави и качествени дамски часовници са много, като това разнообразие можем да категоризираме по много критерии, включително и по механизма, на базата на който работят. В практиката се приема, че по тази специфична характеристика, разпознаваме три вида часовници – механични, електронни и кварцови. В съвременния свят, повечето модерни дамски часовници са от третия тип. 

 

Механизъм на дамски часовник


От друга страна, когато говорим за часовников механизъм, може да става дума и за конкретна марка часовници, тоест патентована технология, използвана от даден производител, вече утвърдил се в сферата. Така например, часовниците Emporio Armani са с фокус към електронния механизъм, докато Michael Kors залагат на еко технологията, благодарение на която самият часовник се зарежда от различни енергийни източници, включително и директната слънчева светлина. Все пак, ако основната ви идея е да купите аксесоар, който ще зарадва дамата най-вече с визията си, по-добрият вариант е да изберете вариант с кварцов механизъм, тъй като той няма да има нужда от презареждане години наред. От друга страна, ако търсите подарък за дама, чиито приоритети са по-скоро удобството и експлоатацията, а не толкова дизайна и възможността да го напасне с основните си дрехи в гардероба, ще ви препоръчаме да се спрете на соларен часовник или такъв с автоматичен електронен механизъм (тоест модел, който ще черпи енергия за работа от движението на китката).


Часовникът прави повече от това да каже колко е часът…


Ще се съгласите, че с напредъка на новите технологии, които сигурни сме, ще напреднат още повече и през идната 2019 година, часовниците вече пристигат с далеч повече функции от това да ви информират за точното време. Съвременните модели, освен това, показват и датата, а понякога и климатичните условия навън. Много дамски часовници включват и хронометър, а някои от тях служат и за спортни часовници, идеални помощници по време на тренировка. Някои модели дори дават информация за лунарния цикъл, както и този на слънцето, а това са все важни за една дама факти, ако тя спазва специални диети, например. Ето защо, ако ще купувате подарък на такъв тип жена, огледайте се за нещо по-специално от часовник, който показва единствено и само точното време. 

 

Умен дамски часовник


И последно, но не по важност, помислете кога и по какъв повод въпросната дама обикновено носи часовник…


Часовниците – точно като повечето модни аксесоари – биха могли да станат част от цялостната визия както в ежедневието, така и за различни поводи. Нещо повече – някои жени дори имат определен часовник за конкретен повод (например, един шедьовър на Michael Kors е идеален вариант за официални случаи, както и за бизнес срещи, но пък спортните модели на Guess са повече от супер опция за ежедневието или за парти). 


Не се колебайте да се свържете с нас в случай, че продължавате да се затруднявате в избора на идеалния дамски часовник за подарък! Пишете ни през формата за контакт на нашия уебсайт или оставете коментар, за да ви асистираме при покупката или разгледайте страницата с промоционални часовници!

 

Оставете коментар