Как Работят Скелетон Часовниците?

Публикувано от Timebox 21/03/2023 0 Коментари Полезна информация,

Скелетните или скелетон часовници са стилни и разкриват сложните и спиращи дъха часовникови механизми.  Ако сте нови в областта на скелетните луксозни часовници, но искате да разберете какво представляват и как да ги оцените по-добре, можете да продължите да четете публикацията ни и ще получите отговорите си след няколко минути.

 

Какво представлява скелетон часовника (Skeleton watch)

 

Най-просто казано, скелетон часовник е механичен часовник, който ви позволява да видите всички движещи се части през предната или задната част или през малък разрез в циферблата. Тези часовници се наричат скелетни, тъй като при тях са изрязани несъществените метали по механичните части на часовника. Следователно ще видите само голия минималистичен скелет, необходим за пълната функционалност.

 

Поглеждайки към такъв часовник веднага ще забележите, че нещо липсва - циферблатът. На негово място има цял куп сложни механизми. Подобен часовник ви дава възможност да разгледате отблизо механизмът, който задвижва и регулира измерването на времето. Всички тези малки части работят съгласувано, за да разделят времето на часове, минути и секунди. Възможността да виждате това всеки път, когато погледнете към китката си, е това, което придава на този вид часовници особена привлекателност.

 

Преди да си купите такъв часовник обаче, трябва да вземете предвид някои неща. Това е скъп сектор на пазара, а при много от скелетон часовници стрелките могат да бъдат трудно забележими над плетеницата от метал под тях. Може да отнеме няколко секунди, за да разберете колко е часът. Скелетните часовници лесно се бъркат с часовниците с отворено сърце. Последните обикновено имат един или два изреза в иначе целия циферблат. Те могат да се разглеждат като по-класическа или поне по-малко дръзка алтернатива на скелетните часовници.

 

Skeleton watches

 

Каква е разликата между скелетните часовници и часовниците с отворено сърце?

 

Часовниците с отворено сърце стоят на пресечната точка между часовниците със скелет и тези с цял циферблат. Най-често те имат един изрез, показващ колелото на баланса, тъй като това е една от най-големите части на механизма и ритмичното му движение е като това на сърце.

 

Високия клас часовници с отворено сърце понякога показват турбийон - привличащо вниманието усложнение, което върти балансиращото колело.

 

Промоции на скелетни часовници

 

Защо са популярни скелетните часовници?

 

За любителите привлекателността се състои в това, че можете лесно да хвърлите поглед върху работата на механизма. За определена група хора часовниците са точно това - механиката на отчитане на времето и инженерните вълшебства, които се използват за по-доброто ѝ осъществяване.

 

От гледна точка на хората, които не са ентусиасти, скелетните часовници са интересни за наблюдение. Освен това те веднага се открояват като не просто поредния часовник, което ги прави надеждно средство за изява.

 

Часовници скелетон

 

Може ли скелетен часовник да бъде подходящ за жени?

 

Традиционно за елегантните часовници се смята, че са малки и семпли, ако не и сдържани, но скелетните часовници по природа привличат вниманието и рядко са с диаметър, по-малък от 40 мм.

 

Времената обаче се променят. Сега по-малко хора носят часовници и много часовници изглеждат елегантни в сравнение с празната китка. Освен това не е задължително скелетните часовници да са много крещящи. Ключът е в това да намерите такъв, с който да се чувствате комфортно, когато го носите при по-официални поводи.

 

Здрави ли са скелетон часовниците?

 

Основната идея на скелетните часовници е да се използва възможно най-малко материал, което не допринася точно за здравия краен продукт.

 

Обичайно тънките безели на тези часовници не вдъхват много доверие, а издълбаването на метални компоненти може само да ги направи по-крехки. Много от тези часовници се предлагат с водоустойчивост, достатъчна за плуване, но има и по-подходящи часовници за такива цели.