Ревю на часовници Braun

Публикувано от Timebox Team 03/07/2021 0 Коментари Полезна информация,

Braun съществува от дълго време и предлага елегантно проектирани часовници на относително достъпна цена. Часовниците Braun са най-известни със своята минималистична естетика. Този конкретен аспект е причината марката да успее да просъществува сама на пазара – невероятно постижение в свят, предлагащ огромен избор от разнообразни видове часовници.

 

Нека разгледаме по-отблизо Braun и колекциите ѝ, за да може по-точно да разберем къде се намира брандът часовникарската йерархия.

 

Braun Watches Store

 

История на марката Braun

 

Компанията е основана от машинния инженер Макс Браун, като първоначално е създадена като инженерен магазин във Франкфурт на Майн през 1921 г. Позната с разработването на компоненти за радиостанции, марката официално става известна като Braun около 1935 г., но все още се занимава с производство на радиоуреди. Брандът започва да произвежда часовници около 50-те години на миналия век, като през 1977 г. пуска първата си колекция часовници. Ето защо Braun не е водещо име в средите на почитателите на часовниците, поради факта, че е известна предимно със своите първокласни серии електрически самобръсначки. Други забележителни серии от часовници на Braun биват пуснати на пазара през 1989 и 2003 г.

 

След като обаче американската мултинационална корпорация присъединява Gillette Company, това сливане включва и Braun (който в този момент е част от Gillette). Това се случва през 2005 г., а четири години по-късно P&G отменя производството на часовници Braun в Германия. След това лицензът на Braun е продаден на ZEON, Ltd. - британска компания, която лицензира модни и други потребителски марки. За щастие, ZEON, Ltd. прехвърля марката на швейцарската компания за дизайнери на часовници, Ventura, която продължава да проектира и разработва часовници Braun.

 

Часовниците с немско качество

 

Ventura и Braun започват да създават модерни и иновативно проектирани часовници, които се фокусират върху експериментирането дори повече от първоначалния замисъл на Braun за своите колекции. С управлението на Ventura марката Braun започва да предлага едни от най-усъвършенстваните часовници, създадени на базата на високотехнологични цифрови методи. Това води и до дебюта на техния небезизвестен модел часовник BN0106.

 

Едва през 2010 г. Braun най-накрая представя нова серия часовници, чийто дизайн е създаден от Пиер Нобс (Ventura) и професор Оливър Грейбс (главен дизайнер на Braun). През 2011 г. Braun пускат новата си колекция BN, оглавявана от моделите BN0011 до BN0115. Новите предложения от това поколение обаче не носят белега „Произведено в Германия“, тъй като разработването вече се извършва в Китай. За щастие, ZEON, Ltd. осъзнава важността на традицията в производството на часовници и създава два нови модела: BN0095 Prestige Chronograph и BN106 Prestige Digital, като и двата носят качеството „Произведено в Германия“.

 

През следващите няколко години часовниците Braun продължават да се издигат в класациите благодарение на своя афинитет към експериментиране. Това се забелязва при часовника им BN0142 GMT, както и при свръхтънкия модел BN0211 Slim и версията му от по-висок клас, Prestige Slim. Braun се занимават също така с керамични часовници, като пример за това е моделът BN0172. И до днес Braun продължава да се развива, като вече се е върнал към корените си, произвеждайки отново в Германия.

 

Репутация на марката Braun

 

Braun е немска марка за потребителски стоки, предлагаща широк спектър от разнородни продукти. Въпреки че брандът се е променил много от първоначалната си концепция през 1921 г., той все още държи на първоначалните си принципи, останали в сила и до днес. Известни най-вече с продукти като електрическата самобръсначка, които са от най-високо качество, може да се каже, че има и някои техни доста подценени часовници. Що се отнася до тях, очаквайте приличен часовник, предлагащ по-съвременна минималистична концепция с реномирано немско качество на изработката.

 

Добра марка за часовници ли е Braun?

 

Много от нашите читатели не са запознати с часовниците Braun, което е разбираемо, като се има предвид, че те са по-известни на пазара с уредите си за поддръжка на външния вид. Въпреки това се оказва, че часовниците им съвсем не са за пренебрегване. Braun се характеризират с минималистична изработка и разумни цени.

 

Като марка часовници те не притежават такъв престиж, както например Longines или други немски часовници като Zeppelin. Въпреки че името им може и да не тежи толкова на пазара, те все пак доставят някои отлични часовници, на които без съмнение трябва да отделите необходимото внимание. Много хора харесват индустриалния им вид и се доверяват на марката заради нейната 100-годишна инженерна история. Други са сравнявали бранда с Mondaine по подобни причини - ранна история на първоначалното изработване на часовници и подобен естетически дизайн и ценови диапазон.

 

Къде са направени часовниците Braun?

 

Трябва да бъдете внимателни, когато вземате часовник Braun, тъй като някои от моделите, които се предлагат на пазара, не са произведени в Германия. За щастие, създадените там имат гравиран на гърба надпис „Произведено в Германия“. Горещо ви препоръчваме да изберете тези модели, тъй като те предлагат значително по-високо качество в сравнение с произведените в Китай. Германия е известна със своя строг контрол на качеството, така че може да очаквате първокласна изработка на тези модели. Не бързайте при избора и се насочете към часовниците на Braun от по-високо качество, тъй като това е основната причина да се спираме на тази марка.

Оставете коментар