Ревю на часовници Hugo Boss (2021)

Публикувано от Timebox Team 08/08/2021 0 Коментари Полезна информация,

Hugo Boss или BOSS е немска модна къща, която произвежда дрехи, обувки, парфюми, аксесоари и часовници. В тази статия ще разгледаме по-отблизо марката - нейната история, колекции и репутация. Междувременно ще включим и линкове, където можете да закупите конкретни модели.

Марката всъщност не е известна с часовниците си, но ги предлага на пазара заедно с много други аксесоари. Hugo Boss продава предимно дрехи и парфюми, така че часовниците им се смятат от мнозина за модни такива. Те по принцип се пренебрегват от сериозните ценители на часовниците и за тях се водят малко дискусии в сравнение с много други марки от същия ценови диапазон. Това кара някои читатели да търсят общ поглед върху марката.

Очевидно Hugo Boss е много уважаван бранд в света на дизайнерската мода, но необходимо ли е читател, желаещ да си купи нов часовник, да похарчи няколко стотин долара и дори повече за часовник Boss?

Първо ще предложим обобщен преглед на марката и ще разгледаме някои аспекти, на които е хубаво да се отдели внимание. Ще предоставим и точки, по които тази марка може да се сравни много други вече разгледани брандове.

hugo boss магазин за часовници

История на марката Hugo Boss

Компанията е основана през 1924 г. в Метцинген, Германия от модния дизайнер и бизнесмен Хуго Фердинанд Бос и двама партньори, като в началото доставя работно и спортно облекло, якета, ризи и т.н. Марката обявява фалит през 1931 г. поради икономическата ситуация в страната. През същата година Бос става член на нацистката партия и започва да продава униформи през 30-те години, което значително увеличава продажбите на компанията.

След Втората световна война и процеса на денацификация в страната, Boss ’е оббявен за последовател на сдружението и е изправен пред наказания като глоба и лишаване от право на глас. Бос боледува и умира през 1948 г., а зет му Юджин Холи поема компанията.

През 2011 г. компанията публикува изявление, в което казват, че „дълбоко съжаляват за онези, които са претърпели вреда или трудности във фабриката, управлявана от Хюго Бос по време на националсоциалистическото управление“. Извинението съвпада с публикуването на нова история на компанията по време на Хитлер, която марката поръчва сама. Книгата, озаглавена „Hugo Boss, 1924-1945“, е доклад, който разказва за ролята на марката в нацистка Германия. Статията "Този път" цитира автора Роман Кьостер, който изразява впечатлението си, че компанията е "истински заинтересована да работи в насока решаване на проблема".

След войната марката преминава през период на изработване главно на работни униформи и след това и мъжки костюми, които жънат голям успех през 60-те и 70-те години, а по-късно и започват да се предлагат и готови костюми "Boss".

През 80-те години Boss започва да продава парфюми, слънчеви очила и впоследствие и други аксесоари, включително часовници. Часовниците Boss се произвеждат от Movado чрез лицензионно споразумение.

Репутация на марката Hugo Boss

Като дизайнерска марка те са известни най-вече с модните си часовници.

Те обикновено имат кварцови механизми и основно се фокусират върху цялостния външен вид и стил.

Boss предпочитат да се съсредоточат върху механиката, функциите и изработката, включени в даден часовник. Сериозните купувачи на часовници предпочитат марки с дълга история и са склонни да отхвърлят предложения с дизайнерско име като Gucci, Versace, Dior или други подобни марки, като смятат, че модните часовници са доста надценени.

В края на краищата този аргумент може да се използва за повечето дизайнерски облекла и аксесоари. Повишаването на цената е отчасти поради стойността на логото, особено когато може да се намерят други марки в същия ценови диапазон, които използват по-добри механизми и имат дълга история на производство на реномирани часовници.

Някои, които могат да се предложат като алтернативи, са Seiko, Orient или Citizen.

Ако обаче сте фен на дизайнерските аксесоари, възхищавате се на луксозните дизайнери и желаете да носите логото им на китката си - тогава не бихме искали да ви отклоняваме от Boss.

За много от нас часовниците не винаги трябва да са свързани с „хорологията“ – би могло да бъде много просто например да се намери модел, който ни харесва, или дори да гледаме на часовниците като на бижу.

hugo boss baner

Hugo Boss добра марка ли е за часовници?

Hugo Boss има лицензионни споразумения с различни компании за производство на разнородни продукти под марката.

Едно от тях е споразумението с Movado Group, което също е лицензирало с марки като Coach, Lacoste и Tommy Hilfiger (други компании включват Nike Inc. за производство на спортно оборудване; и Samsung, HTC и Huawei за производство на мобилни устройства телефони).

Къде са изработени Hugo Boss?

Часовниците Hugo Boss се произвеждат от Movado Group. Kато уважавана компания произвежда прилично изработени продукти, с по-добри части и довършителна работа. По принцип за една и съща сума може да се намери часовник от японски марки като Seiko или Citizen, но часовникът Hugo Boss все пак би бил на ниво, ако ви харесва стилът и продуктът като цяло.

Оставете коментар