Как да изберем правилния мъжки часовник?

Публикувано от Timebox Team 25/06/2021 0 Коментари Полезна информация,

Може би започвате нова кариера и искате да изглеждате професионално и уверено като добре облечен мъж?

 

Може би скоро ще се явявате на интервю за нова работа и искате да направите добро първо впечатление?

 

Каквато и да е Вашата текуща ситуация винаги е във Ваш интерес да се обличате добре, привличайки успех, защото както всички знаем дрехите изразяват човека.

 

Не може да бъде отречено, че първото впечатление, което другите си създават за нас, е до голяма степен повлияно от дрехите и аксесоарите, които носим.

 

И един от малкото мъжки модни аксесоари, който Ви позволява да изразите своята индивидуалност е ръчният часовник.

 

Часовникът, който носите прави много повече от това да показва времето. Освен това той разкрива на хората малко повече за Вас. Не искате ръчният Ви часовник да отвлича вниманието. Просто искате да изглеждате добре и да направите отилчно първо впечатление. Това е всичко.

 

Снимка на часовник Hugo Boss

 

Ето няколко съвета, които ще Ви помогнат да изберете правилния мъжки часовник.

 

1. Изберете уважавана марка часовници. Трябва да се придържате към носене на часовници от надеждни марки. Такива са Emporio Armani, Hugo Boss, Tissot, Seiko, Edox.

 

2. Изберете консервативен дизайн на часовникa. Най-общо казано трябва да избегнете крещящи часовници. Професионалните офиси (и събеседванията за работа) обикновено не са зони и места, в които да блестите със скъпи бижута и аксесоари. Не искате часовникът Ви да отклонява фокуса от Вас самите. Небрежният или спортен часовник, които биха били напълно подходящи за една нощ в града, може да не е най-добрият избор за професионална обстановка или интервю за работа. Например, ако носите най-добрия си консервативен костюм, тогава ще трябва да носите и консервативен часовник, който да съвпада с него и да допълва визията Ви.

 

3. Изберете часовник с нормален размер на корпуса. За консервативен, но все пак елегантен мъжки часовник най-добре е да се спрете на модел, който е с диаметър в порядъка на 38 до 42 милиметра и с дебелина по-малка от 12 милиметра.

 

4. Не поразявайте хората с прекалено скъп часовник. Ако работите в престижен офис (или сте на интервю за позиция, с много високо заплащане като директор, например) тогава скъпа марка – като Rolex например – може да Ви помогне да се впишете. Но за повечето работни места, носенето на супер скъп часовник, който е недостъпен за повечето хора, от средната класа, е лоша идея. Вашите модни аксеосари трябва да съобщават, че ще се впишете във вече съществуващия екип.

 

5. Координирайте цветово часовника си с облеклото и другите Ви аксесоари. Ето полезно цветово ръководство за мъжки часовници:

  • Ако часовникът Ви има кафява каишка, тогава трябва да носите кафяв колан и кафеви обувки.
  • Черна или сребърна верижка биха се съчетали най-добре с черен колан и черни обувки.
  • Ако часовникът Ви има златни тонове – тогава е добре да имате златни елементи в токата на колана си.
  • Ако сте облечени в син костюм, може дори да опитате комбинация с часовник със син циферблат.

Научете още: Как да избера часовник за абитуриентски бал?

Оставете коментар