Ревю на часовници Nixon

Публикувано от Timebox Team 02/07/2021 0 Коментари Полезна информация,

История на марката Nixon

 

През 1997 г. Анди Лаат и Чад Ди Нена се заемат с предизвикателната задача да създадат стилни и достъпни ръчни часовници. Първоначално проектирани да се използват на открито, разнообразието от предложения оттогава е нараснало значително и днес представлява широка гама от продукти. В момента Nixon произвежда множество други аксесоари, продукти за бита и облекло.

 

Магазин за часовници Nixon

 

Модна сензация за сърфисти

 

Марката Nixon е създадена, за да се хареса както на модните ценители, така и на любителите на спорта. Това прави часовниците им повече начин на изразяване, отколкото колекционерски предмети. Точно когато часовниците Nixon излизат на пазара, американската модна индустрия търпи революция, водена от стремежа към крещящи, изразяващи индивидуалния стил модели. Основателите се стремят да се възползват от тази тенденция, създавайки ниша за Nixon като всекидневна марка за свеж и младежки, но достъпен външен вид.

 

Собствеността на Nixon е всичко друго, но не и стабилна – тя преминава от независима към лицензирана марка и обратно за малко по-малко от десетилетие. През декември 2006 г. Nixon става собственост на Billabong, за да се превърне отново в независима марка 6 години по-късно. В момента две други компании притежават бранда, оставяйки на основателите само 3% дял. Изненадващо, часовниците Nixon все още носят идеята и представите на своите създатели.

 

Къде са произвеждат часовниците Nixon?

 

Nixon е американска компания. Механизмите и останалите компоненти са японски и швейцарски. Те се сглобяват във фирмения завод в Енсинитас, Южна Каролина.

 

Луксозна марка часовници ли е Nixon?

 

Не може да се каже, че брандът е от най-класните или успешни алтернативи. Не позволявайте на цената на автоматичните им модели да ви заблуди, Nixon се произвеждат и предлагат на пазара като достъпни кварцови часовници. Повечето любители биха ги поставили в категорията средно ниво, потребителски или модни часовници.

 

Гаранция на марката

 

Всеки часовник Nixon, закупен от оторизиран търговец, е подсигурен с 2-годишна международна гаранция, покриваща дефекти по материалите и изработката.

 

Оставете коментар