Ревю на Часовници Vacheron Constantin | Отзиви | Мнения

Публикувано от Timebox 30/11/2022 0 Коментари Полезна информация,

Vacheron Constantin е основана през 1755 г. и до днес е най-старата швейцарска марка часовници, която работи без прекъсване. Те имат 84-годишна преднина пред Patek Philippe, което може да ви даде представа колко са стари. Това са около 4 поколения часовникари, по-стари от Patek, а за 84 години в света на часовникарството могат да се случат много неща. Неотдавна те взеха титлата за създаването на най-сложния часовник в света.

 

Vacheron Constantin

 

Престиж на марката

 

Vacheron Constantin е 15-ата най-разпознаваема и ценна швейцарска марка часовници в света. Въпреки че не са толкова високо в списъка, колкото Patek Philippe или Rolex, те все пак са много призната марка с огромен престиж. Това, което прави Vacheron привлекателна, е фактът, че е различна от Rolex или Patek Philippe.

 

Това е по-малко разпознаваема марка за средностатистическия лаик, което всъщност е една от причините, поради които хората ги купуват. Стойността на марката Vacheron Constantin през 2016 г. се оценява на 809 000 000 швейцарски франка (около 1/2 от тази на Patek Philippe) според Interbrand - агенция, която прави сравнителен анализ на швейцарските марки, за да определи 50-те най-големи.

 

Колекции часовници

 

Те правят невероятни часовници и в колекционерските среди се смятат за един от "тройката" производители на часовници, която се състои от Patek Philippe, AP и Vacheron Constantin....и не е задължително да са в този конкретен ред.

 

Промоции на часовници

 

Клиенти

 

Повече от 260 години Vacheron Constantin впечатлява любителите на часовници по целия свят и привлича много високопоставени клиенти, сред които кралят на Египет - Фарук и много други. Хората, които са склонни да си купят часовник Vacheron, обикновено са хора, които високо ценят безупречно изработените сложни механични часовници, но също така обичат да летят под радара, когато носят такъв часовник.

 

Послание на марката

 

Vacheron Constantin има различен ъгъл, в който прави марката си блестяща, и това е фактът, че е много исторически значима марка, която датира от средата на 1700 г. Тя прокарва идеята за дълголетие и надеждност от гледна точка на историк на часовникарството. "Crafting Eternity Since 1755" е техният слоган. Друго послание, което те отправят, е техният savoir-faire. Те са експерти по часовникарство от най-висок калибър (игра на думи).

 

Часовници Vacheron Constantin

 

Стойност при препродажба

 

Добра инвестиция ли е Vacheron Constantin?

 

За сведение, на един часовник, както и на всеки друг потребителски продукт, никога не трябва да се гледа като на някаква форма на инвестиция. Инвестициите са предназначени да увеличават стойността си, докато потребителските продукти са предназначени да намаляват стойността си, след като бъдат използвани. Въпреки това има някои марки, които средно запазват по-висок процент от първоначалната си стойност в сравнение с други. Часовниците Vacheron Constantin запазват стойността си много добре в сравнение с повечето марки. Средно обаче часовниците Rolex и Patek Philippe обикновено ще донесат по-висок процент от основната ви инвестиция.

 

Като цяло стойността винаги ще зависи от самия часовник, от състоянието, в което се намира, дали все още е в гаранция или дали има всички оригинални документи и други променливи. Същото се отнася и за Patek Philippe. Един стандартен модел Calatrava например няма да донесе толкова много, колкото някои други модели.

 

Цена

 

Друг популярен въпрос е "Кой е най-евтиният Vacheron Constantin?". Първо, "евтин" не е начин да се опише Vacheron, но най-достъпният нов модел е дамски модел, наречен 1972 Cambree, и се продава на цена от около 13 600 USD. Най-евтиният мъжки часовник на Vacheron Constantin е модел от колекцията Patrimony Grande Taille 40 mm.

 

Прочетете още: Как да Пазим Стъклото на Часовника?